Blog Krischan Hagedoorn: Vol nieuwe energie!

Door Krischan Hagedoorn op 17 november 2017

Afgelopen woensdag stelde onze afdeling het PvdA verkiezingsprogramma en de PvdA kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vast. Ik mag voor de PvdA weer lijsttrekker zijn in gemeente De Bilt, oprecht een grote eer.

Tegelijkertijd ben ik nu gewoon nog fractievoorzitter van de huidige fractie en gaat dat werk ook gewoon nog door. Volgens Arjen Gerritsen, onze vorige burgemeester, is de gemeenteraad net een besluitenfabriek. Dit kan ik na bijna 4 jaar raadslidmaatschap zeker beamen.

Meedraaien in die besluitenfabriek vraagt soms om hard tegengas geven, vaak om meewerken wanneer  we het eens zijn met wat er van de productielijn afrolt, en af en toe zetten we zelf een nieuwe productielijn op. Het bouwen van duurzame levensbestendige sociale huurwoningen in 2018 en 2019 op initiatief van de PvdA is van dat laatste een mooi voorbeeld.

Werken als arbeider in die Biltse besluitenfabriek vergt veel tijd. Dat zullen de komende verkiezingen ook doen. Ondanks dat ben ik erg blij met die aanstaande verkiezingen. Sterker nog, ik krijg er veel energie van. Onze inwoners mogen weer stemmen en we komen andere partijen ook ineens weer tegen op straat. En ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te laten gaan.

De komende verkiezingen zullen, als het aan ons ligt onder andere gaan over de wijze waarop de PvdA de afgelopen 4 jaar politiek bedreef: met een actieve fractie die resultaten boekte, een Ombudsteam dat de mensen bijstond die tussen wal en schip vielen en een wijkteam dat met grote regelmaat wijken en buurten bezocht.
Vol nieuwe energie zal de PvdA dit werk – ook in campagnetijd – zeker vol blijven houden!

Maar belangrijker nog dan het verleden zijn onze plannen voor de toekomst, voor komende vier jaar. Waar kan de kiezer wat de PvdA betreft op rekenen. Wij publiceren binnenkort ons uitgebreide programma voor 2018 – 2022. Een programma dat we met de inbreng van velen hebben opgesteld.
De Bilt moet weer een groeigemeente worden. De wachtlijsten voor een woning moeten korter. Het bijbouwen van flink wat huizen kan er voor zorgen dat ouderen kunnen doorstromen, starters daadwerkelijk kunnen starten, gezinnen meer ruimte krijgen en dat voorzieningen zoals winkels en scholen kunnen blijven.

De PvdA kiest voor vernieuwing in zijn verkiezingsprogramma. Als het aan de PvdA ligt, wordt de zorg voor mensen die dat nodig hebben flink uitgebreid, gaat de gemeente aan het werk voor werkzoekenden en wordt de helaas ook in De Bilt bestaande armoede bestreden. Ook wil de PvdA de subsidiekorting terugdraaien die alle verenigingen is opgelegd.

Er komen voor de lokale politiek uitdagende maanden aan. Ik heb er zin in en hoop in die maanden zoveel mogelijk inwoners van gemeente De Bilt te spreken om van hen te horen hoe we het de afgelopen vier jaar hebben gedaan, en wat men van ons voor de komende vier jaar verwacht…..

Krischan Hagedoorn

Krischan Hagedoorn

Wie is Krischan Hagedoorn? Ik ben in Zwolle geboren. Na het afronden van het VWO ging ik Enschede Management, Economie en Recht studeren. Tijdens mijn studie was ik actief in het verenigingsleven. Ik was tenor in het Drienerloos Vocaal Ensemble en ook nog steeds actief voor mijn Scoutinggroep in Zwolle. Hier heb ik mijn liefde

Meer over Krischan Hagedoorn