Door Erik van Esterik op 4 september 2016

Inwonerpanel De Bilt van start!

De lokale PvdA De Bilt is gestart met een inwonerpanel. Hiermee wil zij regelmatig belangrijke vraagstukken voorleggen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen.

Wij vinden het belangrijk om inwoners te betrekken bij gemeentelijke beslissingen. Wij roepen daarom mensen om mee te doen met ons inwonerpanel en via onze website vragen te beantwoorden.

De PvdA De Bilt stelt vragen over verkeersveiligheid voor fietsers. Klik hiervoor op:

https://nl.surveymonkey.com/r/K5JJB2M

Uit onderzoek blijkt dat verkeersveiligheid voor met name kinderen echt aandacht verdient. Wij willen weten hoe fietsers de verkeersveiligheid ervaren en welke knelpunten en oplossingen zij zien. Een bijzonder knelpunt vormt de Jan Steenlaan. Hierover stellen wij een aantal specifieke vragen.

De PvdA stelt ook vragen over het afvalbeleid. Klik hiervoor op:

https://nl.surveymonkey.com/r/8KLCHHF

Om de hoeveelheid afval in de grijze container te verminderen, stelt het college voor om minder vaak de grijze container op te halen en te starten met het ophalen van PMD-afval. Bij hoogbouw komen extra ondergrondse containers. Ook wil het college mensen laten betalen voor grof afval dat nu nog gratis aan huis wordt opgehaald. Dat zijn forse veranderingen en wij willen weten hoe inwoners daar tegenaan kijken en of dat in hun ogen tot een betere scheiding van afval leidt.

Erik van Esterik

Erik van Esterik

Erik van Esterik is sinds 2015 lid van de gemeenteraad van De Bilt. Ik woon sinds acht jaar in De Bilt, samen met mijn vrouw Diana. Wij houden van wandelen, naar de film gaan en gewoon lekker gezellig op de bank zitten. Wat dat betreft ligt De Bilt ideaal: vlak bij de stad en vlakbij

Meer over Erik van Esterik