2 februari 2014

Kandidaat raadslid Ali Benaissa nr. 7

De PvdA heeft een aantal goede kandidaat raadsleden klaar staan om namens de inwoners van Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek de gemeente te besturen. Zonder uitzondering zijn zij zeer gemotiveerd om na 19 maart a.s. aan de slag te gaan en vaak kent u ze al van een persoonlijk gesprek aan de deur, bij een PvdA-kraam of gewoon op straat, van school of een sportvereniging – zij wonen immers net als u ook in De Bilt.

Deze keer stelt Ali Benaissa  zich aan u voor.

Ik  woon bijna 40 jaar met veel plezier in De Bilt. Tegenwoordig met mijn vrouw en zoon (18) in Centrum II, de wijk achter De Kwinkelier. Ik maak mij sterk voor meer werk, minder armoede en goede zorg in veilige, sterke en sociale gemeente. Waar zoveel mogelijk  starterskoopwoningen en sociale huurwoningen beschikbaar zijn voor mensen met lagere en middeninkomens.

Als het aan mij ligt kan de inspraak door de burger aanzienlijk worden verbeterd door bij diverse

plannen de burger zowel qua tijdspad als inhoudelijk in zeer vroeg stadium te betrekken. Inwoners en bedrijven moeten voldoende ruimte krijgen om te participeren op veranderingen.

Uiteraard vind ik ook dat het zwembad een basisvoorziening is die niet in onze gemeente mag ontbreken.

Ik heb als fractie-assistent en deelnemer aan de raads-commissievergaderingen een schat aan ervaring opgebouwd. Ik wil deze graag in de komende 4 jaar gebruiken.