10 maart 2014

Kandidaat raadslid Erik van Esterik nr. 3

De PvdA heeft een aantal goede kandidaat raadsleden klaar staan om namens de inwoners van Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek de gemeente te besturen. Zonder uitzondering zijn zij zeer gemotiveerd om na 19 maart a.s. aan de slag te gaan en vaak kent u ze al van een persoonlijk gesprek aan de deur, bij een PvdA-kraam of gewoon op straat, van school of een sportvereniging – zij wonen immers net als u ook in De Bilt.

Deze keer stelt Erik van Esterik  zich aan u voor.

Ik woon sinds drie jaar in De Bilt, samen met mijn vriendin Diana. We verwachten een dochtertje in maart, ons eerste kind. Het zal u niet verbazen dat alles dat te maken heeft met gemeentelijk beleid gericht op “opgroeien” mijn belangstelling heeft. Veilige schoolroutes, goed onderhouden scholen, ruime keuze in kinderopvang, speelvoorzieningen.

Wij houden van wandelen, naar de film gaan en gewoon lekker gezellig op de bank zitten. Wat dat betreft ligt De Bilt ideaal: vlak bij de stad en vlakbij het bos!

Mijn grootste wens is dat er een minister-president komt met een heldere visie op de toekomst van Nederland. Rutte is teveel een manager. Ik heb echt geen idee wat voor Nederland hij wil bouwen.

Op dit moment werk ik bij een grote gemeente als concern controller en geef ik leiding aan een afdeling met financieel adviseurs. Hiervoor heb ik onder andere in het bedrijfsleven gewerkt en ik ben eerder ook raadslid en wethouder geweest. Deze bestuurlijke ervaring wil ik graag inzetten voor het goed en daadkrachtig besturen van De Bilt. Daar hebben inwoners recht op.

Ik wil wijkgericht werken invoeren zodat knelpunten snel en gericht aangepakt worden, samen met inwoners. En ik snap niet waarom we geen gemeentelijk actieplan veiligheid hebben. Leefbaarheid & Veiligheid zijn echt heel belangrijk!