12 maart 2014

Kandidaat raadslid Gija Schoor nr. 2

De PvdA heeft een aantal goede kandidaat raadsleden klaar staan om namens de inwoners van Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek de gemeente te besturen. Zonder uitzondering zijn zij zeer gemotiveerd om na 19 maart a.s. aan de slag te gaan en vaak kent u ze al van een persoonlijk gesprek aan de deur, bij een PvdA-kraam of gewoon op straat, van school of een sportvereniging – zij wonen immers net als u ook in De Bilt.

Deze keer stelt Gija Schoor  zich aan u voor.

Ik ben in 1996 vanuit Utrecht in De Bilt komen wonen met mijn gezin. Wat ons aantrok was de het groene en het dorpse karakter van de Bilt. En zo dicht bij de stad dat je niets van het gedruis hoeft te missen. Mijn dochters zijn inmiddels uitgevlogen, maar ik geniet nog steeds erg van onze mooie gemeente. Met mijn hond ben ik dagelijks in het Houdringe bos te vinden.

Ik ben sinds 2001 lid van de PvdA. Omdat ik vind dat een prettige samenleving begint met eerlijk delen en kansen voor iedereen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als adviseur arbeidsvoorwaarden; in mijn vrije tijd ben ik actief in het PvdA ombudsteam.

Voor onze gemeente vind ik het belangrijk om die principes van eerlijk delen en kansen voor iedereen uit te dragen. Ik ben erg trots op het programma dat de PvdA de Bilt heeft geschreven; er is goed geluisterd naar de bewoners van de Bilt en er is een ambitieus maar financieel verantwoord programma geschreven.

Als ik in de Raad kom wil ik vooral goed samenwerken met het college en met de andere partijen. Want je moet het met z’n allen doen. Het gaat erom dat de voorzieningen in onze gemeente op peil blijven, dat je er goed kunt wonen, dat het groen behouden blijft, en dat het bedrijvig en gezellig blijft in de centra. Dat willen we toch allemaal?