Door Geert Slot op 4 maart 2017

Kapper Hans stevens, lokale held van Maartensdijk!

In februari kreeg kapper Hans Stevens in Maartensdijk bloemen overhandigd van de lokale PvdA-afdeling. In het kader van de landelijke campagne is kapper Hans het vaakst genomineerd als lokale held van Maartensdijk.

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die met hun poten in de klei staan, die iedere dag het verschil maken: de wijkagent, de jeugdtrainer van je voetbalclub, die inspirerende lerares, de buurtvader in die lastige wijk. Dit zijn de mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. De PvdA wil deze mensen een gezicht geven.

Tijdens het dorpsbezoek aan Maartensdijk ging de lokale afdeling van de PvdA op zoek naar deze helden. In totaal werden 9 mensen genomineerd, variërend van mantelzorgers, een inspirerende onderwijzeres of een buur die de stoep van een oudere bewoonster veegt bij sneeuw en ijzel. Kapper Hans werd het vaakst genomineerd en ontving daarom de bloemen.

“Kapper Hans staat altijd voor je klaar, met een praatje, wat gezelligheid en een luisterend oor. Zijn kapperszaak is een lokaal ontmoetingspunt voor Maartensdijkers. Je hoort hier altijd het laatste (lokale) nieuws voorzien van commentaar en vaak een grap. Kapper Hans is het sociale bindmiddel van Maartensdijk”. Een greep uit de uitspraken van Maartensdijk over kapper Hans.

De overige genomineerden ontvangen één dezer dagen ook een attentie van de PvdA.

Dorpsbezoek, wat vindt de Maartensdijker van zijn dorp

Tijdens het dorpsbezoek werd vaak gerefereerd aan de sociale binding en saamhorigheid in Maartensdijk, een fijn dorp met een rijk verenigingsleven. Wel ervaart men dat dit verenigingsleven onder vuur ligt. De subsidiekorting van 7% en het matige niveau van de voorzieningen voor verenigingsleven en sporters (Vierstee, maar ook hier werd het zwembad genoemd) baart de Maartensdijker zorgen.

Een inwoonster vertelt de PvdA dat de speeltuinen nodig moeten worden opgeknapt, ook zijn het er volgens haar te weinig. Ook zou het zo fijn zijn als er in Maartensdijk een kindervakantieweek zou worden georganiseerd, de WVT is immers erg ver van het dorp.

De recente inbraken en de overlast van een groep hangjongeren is vaak onderwerp van gesprek aan de deur. Het onderhoudsniveau van wegen en het groen, maar ook de verlichting is volgens velen beneden peil, daarnaast zijn er veel te weinig huurwoningen. “Maartensdijk wordt snel vergeten, want daar loopt alles wel los en wordt er niet snel geklaagd, het zou goed zijn als de politiek eens wat meer zou luisteren naar de geluiden uit de kleinere kernen”, aldus een inwoner.

Foto’s:
Het wijkteam van de PvdA in Maartensdijk
Kapper Hans Stevens ontvangt als lokale held bloemen van PvdA afdeling De Bilt