11 maart 2014

Planetenbuurt verrommelt!

Openbare ruimte en Zwembad vaakst genoemd aan de deur bij wijkbezoek PvdA

Op dinsdag 11 maart bezocht een team van PvdA’ers de wijk tussen de grote flats aan de Planetenbaan en de Eerste brandenburgerweg. In de jaren-50-flats gingen de gesprekken vaak over de openbare ruimte. Het groen is eindelijk na 3 jaar grondig gesnoeid, de perkjes rondom de flats zien er niet uit en er is veel zwerfvuil. Ook zouden de bewoners graag willen dat er strenger wordt gehandhaafd op het niet opruimen van de eigen hondenpoep.

Ook het zwembad komt in bijna alle gesprekken aan de orde. De bewoners willen kunnen blijven zwemmen. “Zeker voor ons is het belangrijk dat je je kinderen in de vakantie voor een paar euro een hele dag plezier kunt geven, dat is voorbij als het zwembad sluit, naar Zeist fietsen is echt geen optie”, aldus een bewoonster. Het zwembad en de WVT worden vaak genoemd als de belangrijkste voorzieningen voor de jeugd in de wijk, het is belangrijk dat deze blijven bestaan, volgens de bewoners is er weinig te doen voor de jeugd in de wijk.

Op het gebied van integratie komt het wijkteam twee problemen tegen, het gaat hierbij om overlast, pesten en discriminatie. De betreffende bewoners krijgen een flyer van het PvdA-ombudsteam zodat ze ondersteund kunnen worden bij het vinden van een oplossing hiervoor.

Aan de deur spreken we regelmatig mensen die hun baan recent zijn verloren. De PvdA wil dat er meer geïnvesteerd wordt door de Gemeente om op lokaal niveau de werkeloosheid aan te pakken. Zie voor meer informatie; www.debilt.pvda.nl.