Door Erik van Esterik op 5 september 2014

PvdA De Bilt stelt kritische vragen over bezuinigingen WMO

De PvdA De Bilt heeft kritisch gereageerd op het voorstel van het college van D66, GroenLinks en VVD om de huishoudelijke hulp 1 volledig af te schaffen.

Erik van Esterik, commissielid van de PvdA in de Bilt: “Het is bekend dat er bezuinigd moet worden op de deels nieuwe lokale zorg. Het Biltse college kiest echter rigoureus voor het afschaffen van eerste categorie huishoudelijke hulp. Daarmee komen 600 gezinnen zonder huishoudelijke hulp te zitten die zij nu via de gemeente krijgen. Bovendien stelt het college deze bezuiniging voor zonder het over het zorgbeleid te hebben.”

De PvdA heeft hierover kritische vragen gesteld aan het college. Zo wil men weten of er niet teveel bezuinigd wordt dan strikt noodzakelijk, omdat het daar wel op lijkt. Ook wil de PvdA weten of het niet verstandiger is met alle huishoudens die nu zorg ontvangen te spreken, om te onderzoeken welke vorm van ondersteuning nodig is. Dan blijkt vanzelf wie er wel of geen hulp nodig heeft. Ook wil de PvdA dat onderzocht wordt of in ieder geval huishoudens onder het minimum inkomen de huishoudelijke hulp kunnen blijven ontvangen.

 

 

Erik van Esterik

Erik van Esterik

Erik van Esterik is sinds 2015 lid van de gemeenteraad van De Bilt. Ik woon sinds acht jaar in De Bilt, samen met mijn vrouw Diana. Wij houden van wandelen, naar de film gaan en gewoon lekker gezellig op de bank zitten. Wat dat betreft ligt De Bilt ideaal: vlak bij de stad en vlakbij

Meer over Erik van Esterik