6 december 2018

PvdA De Bilt wil kritisch gesprek gladheidsbestrijding naderende winter

De Bilt – Afgelopen winter 2017/2018 was er veel te doen over de gladheidsbestrijding in De Bilt. Het was de eerste winter dat het college besloten had het sneeuw- en ijsvrij houden van de wegen over te laten aan een aannemer. De kosten rezen de pan uit en over de staat van de fietspaden was veel te doen.

De PvdA De Bilt wil hierover met het college van gedachten wisselen, op de rand van de naderende winter. De lokale PvdA heeft dit onderwerp op de agenda gezet van de raadscommissie.

Gemeenteraadslid PvdA De Bilt Van Esterik: “In de vorige winter viel het ons op dat de wegen goed sneeuw- en ijsvrij werden gehouden, maar dat dit niet het geval was voor de fietspaden. Opvallend was bijvoorbeeld dat fietspaden vanaf de grens met Utrecht beter begaanbaar waren dan de fietspaden aan onze zijde van de gemeentegrens. Wij zijn benieuwd of er geen andere keuzes gemaakt moeten worden ten aanzien van gladheidsbestrijding voor langzaam verkeer?!”

In 2017 was een kleine 110.000,- euro begroot voor gladheidsbestrijding. Uiteindelijk werd hieraan bijna 300.000,- euro aan uitgegeven. Het college gaf toen aan dat zij eind 2017 besloten had de gladheidsbestrijding uit te besteden.

PvdA-raadslid Van Esterik: “Wij zijn benieuwd of er voldoende grip is op de uitvoering van de gladheidsbestrijding?! Moeten we niet deze winter een extra vinger aan de pols houden en na afloop van de winter evalueren?! Dat willen we bespreken met de verantwoordelijk wethouder.”