Door Erik van Esterik op 23 november 2015

PvdA wil zorgvuldigheid herindicaties AWBZ en Jeugdzorg

Het college heeft besloten de zorg van 480 mensen die nu gebruik maken van AWBZ-zorg en de zorg van 243 jongeren in de Jeugdzorg opnieuw te beoordelen. Deze zogenaamde herindicaties vinden in 2016 plaats. Tot die tijd behouden deze cliënten hun zorg.

De PvdA De Bilt stelt hierover indringende vragen aan het college.

Raadslid Erik van Esterik: “In 2015 hebben de mensen die gebruik maakten van huishoudelijke hulp ook te maken gekregen met herindicaties. Bij deze keukentafelgesprekken ging veel mis. Degenen die de interviews afnamen, bleken niet altijd even deskundig. Ook de verslaglegging van het gesprek was vaak onder de maat. Wij willen dat deze lessen toonbaar mee worden genomen naar de herindicaties AWBZ en Jeugdzorg. Deze mensen hebben recht op een zorgvuldige herbeoordeling.”

De PvdA pleit voor een zorgvuldige herindicatie en wil van het college hoe zij dit borgt en daarbij de lessen van de keukentafelgesprekken betrekt.

Erik van Esterik

Erik van Esterik

Erik van Esterik is sinds 2015 lid van de gemeenteraad van De Bilt. Ik woon sinds acht jaar in De Bilt, samen met mijn vrouw Diana. Wij houden van wandelen, naar de film gaan en gewoon lekker gezellig op de bank zitten. Wat dat betreft ligt De Bilt ideaal: vlak bij de stad en vlakbij

Meer over Erik van Esterik