PvdA De Bilt blij met behoud 2 zetels

Door Carry van de Kappelle op 25 maart 2018

De raadsfractie van PvdA De Bilt bestaat ook de komende periode uit 2 personen.

Op 29 maart zullen Krischan Hagedoorn en Erik van Esterik tijdens een speciale raadsvergadering worden geïnstalleerd.

Krischan Hagedoorn lijsttrekker van PvdA De Bilt: “Ik ben erg blij met het vertrouwen dat de kiezers aan ons gegeven hebben, zodat we ook de komende vier jaar de inwoners van De Bilt kunnen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Deze uitslag heeft ons er in gesterkt dat we als PvdA in De Bilt op de goede weg zijn.”

Voor de PvdA De Bilt zijn met name de zorg, wonen, werk en de leefbaarheid in gemeente De Bilt de belangrijkste prioriteiten voor de komende vier jaar.

Voorkeurstemmen voor Gija Schoor

Nadat alle stemmen secuur waren geteld bleek dat Gija Schoor, de nummer vier op de PvdA kandidatenlijst, 224 voorkeurstemmen te hebben gekregen.

Omdat de kiesdeler, het aantal stemmen dat één zetel oplevert, iets meer dan 815 stemmen betreft, is het aantal benodigde voorkeurstemmen om via die route in de raad te komen ca. 204.

Gija Schoor: “Ik dank alle kiezers die hun stem aan mij hebben gegeven. Ik sta echter op mijn eigen verzoek op de vierde plek van de lijst. Dat betekent dat ik de mij nu aangeboden zetel heb afgeslagen in het volle vertrouwen dat Krischan Hagedoorn en Erik van Esterik al onze kiezers goed in de raad zullen vertegenwoordigen. Ik zal hen daar met grote inzet bij ondersteunen. Ik hoop dan ook binnenkort als ‘commissielid’ van de gemeenteraad te kunnen worden geïnstalleerd.”

Carry van de Kappelle

Carry van de Kappelle

Carry komt uit een rood nest. Zij werkt in de psychiatrie en is zeer actief in de Biltse sport en heeft een groot netwerk in De Bilt. Carry wil graag iets betekenen voor gemeente De Bilt en dan in het bijzonder voor mensen die het minder goed getroffen hebben in het leven. Carry woont in

Meer over Carry van de Kappelle