Door Geert Slot op 6 januari 2016

PvdA Nieuwjaarsbijeenkomst in kader van koopzondagen in De Bilt

PvdA De Bilt Nieuwjaarswens 2016

PvdA De Bilt combineert nieuwjaarsbijeenkomst met fractieverantwoording en debat over meer koopzondagen in de gemeente.

Let op! Gewijzigde locatie.

Het bestuur van PvdA afdeling De Bilt en de PvdA gemeenteraadsfractie nodigen u van harte uit om op 17 januari 2016 tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst een toost uit te brengen op het nieuwe jaar, van de fractie te horen hoe zij het er in 2015 van af hebben gebracht, en om samen met belanghebbenden te debatteren over de vraag of er in gemeente De Bilt meer koopzondagen zouden mogen komen.

Deze Nieuwjaarsbijeenkomst vindt van 15.00 uur tot 18.00 uur plaats in

Café van Miltenburg, Oude Brandenburgerweg 32, Bilthoven

Iedereen is welkom, zowel de leden van de PvdA afdeling De Bilt, als belangstellenden, belanghebbenden en verder iedereen met interesse in de politiek.

Over de koopzondagen
De mogelijke uitbreiding van de koopzondagen houdt de Biltse gemoederen al geruime tijd bezig. In 2014 al kwam het college van burgemeester en wethouders met een slecht onderbouwd voorstel dat op veel kritiek kon rekenen. Het voorstel werd teruggetrokken en sindsdien is het stil en is het wachten op een nieuw voorstel. De PvdA heeft nog geen definitief standpunt ingenomen en zal bij die standpuntinname alle argumenten van voor- en tegenstanders mee laten wegen.

Raadslid Erik van Esterik: “De gemeente De Bilt is de enige gemeente in de omgeving waar winkels niet op zondag open zijn. De mogelijkheid tot verruiming van met name de openingstijden van de supermarkten leidt tot veel onrust onder ondernemers en onder omwonenden. Wij vinden dat de impasse doorbroken moet worden.”

U bent allen van harte welkom,
namens bestuur en fractie PvdA De Bilt,
Geert Slot en Krischan Hagedoorn