3 februari 2015

Bewoners Planetenbaan zijn slecht onderhouden flats zat!

De bewoners in de vier lage flats aan de Planetenbaan zijn het uitblijven van renovatie zat. Dat bleek tijdens het bezoek dat het wijkteam van de PvdA half januari aan de Planetenbaan en Kometenlaan bracht. In beide straten vinden de bewoners de woonomgeving erg prettig, maar hebben zij wel bijzonder veel klachten over de kwaliteit van de appartementen.

Planetenbaan
De teneur is duidelijk. De bewoners in de vier lage flats aan de Planetenbaan zijn het uitblijven van renovatie zat! De flats zijn eigendom van twee verschillende private partijen. De klachten zijn legio: hoge stookkosten door enkel glas en gebrek aan isolatie, gaten in kozijnen, gehorige woningen, ernstige schimmelvorming, verlichting die niet gerepareerd wordt, te veel tocht en de (blok)verwarming valt regelmatig midden in de nacht uit.
De bewoners zijn bezig zich te verenigen in een bewonersvereniging en worden hierin gesteund door de PvdA SP. Dit doen zij omdat individuele bewoners tot nu toe niets of weinig voor elkaar kregen bij de beheerders. Een positief signaal is dat de beheerder van de achterste twee flats, gezien vanaf de Melkweg, heeft aangegeven tot renovatie over te willen gaan in 2015. De beheerder van de voorste twee flats geeft helaas nog steeds niet thuis. De PvdA zal zich hier in het komende jaar in ieder geval sterk voor maken en de bewoners ondersteunen bij het laten verbeteren van de woningen door de eigenaren.

Kometenlaan
In de Kometenlaan wordt ook geklaagd over de verwarming. De flats zijn ook hier moeilijk warm te stoken en de stookkosten zijn hoog. Jaarlijks ontvangen veel mensen een hoge naheffing. Ook het boilersysteem dat in veel flats aanwezig is, wordt als niet meer van deze tijd gezien. Dit betekent vaak dat het warme water op is nadat één bewoner zich heeft gedoucht.
Onderhoud, isolatie, enkel glas en smerige galerijen behoren ook tot de “woonergernissen” aan de Kometenlaan.

PvdA onderneemt actie
Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter van de PvdA De Bilt: “Wij gaan met SSW in gesprek over de verwarming van de flats en een speeltuin achter de eerste flat. Want ook dat laatste is een vaak geuite wens. En ook voor de particulier verhuurde flats blijven we ons sterk maken voor renovatie.”
De PvdA zal ook het komend jaar door blijven gaan met de wijkbezoeken.

Krischan Hagedoorn aan het folderen

Krischan Hagedoorn aan het folderen