Toegankelijkheid Planetenbaan moet veel beter!

Door Geert Slot op 7 februari 2018

De inrichting van de openbare ruimte om de drie hoge flats aan de Planetenbaan moet volgens de inwoners op vier belangrijke punten verbeterd worden. Het wijkteam van de PvdA tekende ze op bij de bewoners.

Allereerst is de stoep voor de middelste flat levensgevaarlijk. Deze stoep wordt heel vaak als fiets en brommerpad gebruikt. Bewoners die nietsvermoedend uit de entree lopen kunnen zo heel makkelijk worden aangereden.

Daarnaast wordt er door auto’s vaak voor de afritten van het trottoir geparkeerd. Deze afritten zijn belangrijk voor mensen in rolstoelen of scootmobiels. “Tijdens marktdagen is het vooral een probleem om goed van de stoep af te kunnen rijden, dan moet ik vaak flink omrijden”, aldus een bewoner.

De hagenrij bij de Lidl is veel te hoog. Kleinere auto’s die uit willen parkeren hebben totaal geen zicht op wat er achter de auto gebeurt. Regelmatige snoei is zeer gewenst.

Als laatste punt noemen de bewoners de ontoegankelijkheid van het gebied voor en om de Lidl. Hier is met rolstoel, rollator of scootmobiel geen doorkomen aan. Oorzaak is de chaotische fietsenstalling voor de Lidl.

Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter van de PvdA in de raad en lid van het wijkteam hierover: “De toegankelijkheid van de openbare ruimte voor iedereen is heel belangrijk, gelukkig besteedt de gemeente daar nu ook aandacht aan.

Iedere inwoner kan dit soort situaties tot 31 maart bij de gemeente melden via  www.debilt.nl/melden/meteen-melden. Natuurlijk, het is soms ook onbehoorlijk gedrag van mensen, zoals het parkeren van auto’s en fietsen, daar moeten onze Boa’s en politie mee aan de gang. De dingen die we als gemeente kunnen veranderen, zoals zo’n stoep voor de flat en die hagenrij dienen we snel uit te voeren, zo nemen we onze inwoners serieus”.