Wekelijks groente en fruit voor gezinnen van de voedselbank

15 maart 2019

Begin maart kwam de eerste levering groente en fruit bij de voedselbank De Bilt binnen. Toevoeging van groente en fruit aan de wekelijkse voedselpakketten is mogelijk geworden door een structurele gemeentelijke subsidie van € 10.000,- per jaar.

Aanleiding voor de subsidie is een motie van raadslid Erik van Esterik van PvdA De Bilt, die door de raad van de Gemeente De Bilt in 2018 werd aangenomen. PvdA De Bilt vindt het erg belangrijk dat arme gezinnen ook gezond kunnen eten en diende daarom de motie in.

Op dit moment maken 105 gezinnen in onze gemeente gebruik van de voedselbank, ter vergelijking, anderhalf jaar geleden ging het nog om 65 gezinnen. Dit baart PvdA De bilt zorgen. Ook in onze gemeente komt hardnekkige armoede voor, het is zaak dat gemeente en gemeenschap om deze mensen heen gaat staan en ze niet alleen een voedselpakket biedt, maar ook een kans om vooruit te komen.

PvdA De Bilt zet zich hiervoor hard in in de gemeenteraad en door gemeentelijk beleid socialer maken, daarnaast heeft PvdA De Bilt een eigen ombudsteam dat mensen die het moeilijk hebben bijstaan met raad en daad. U kunt het PvdA Ombudsteam bereiken op 06-57857819 of via [email protected].

Op de Foto; Jolanda van Hulst-Mazirel, voorzitter van de voedselbank en fractievoorzitter PvdA De Bilt, Krischan Hagedoorn.